Ben jij creatief als ondernemer?

aug 10, 2019 | Blog

Stel je hebt een leuke onderneming in de coaching wereld en het gaat top! Maar je ziet wel dat je meer aan online marketing moet doen om meer klanten te trekken. Andere coaches doen dat ook, want je ziet dat zij een prachtige website hebben, leuke quotes maken en mega creatief zijn. En dan kijk je naar je eigen website en dan denk je: “Ja, dat wil ik ook”. Maar hoe doen zij dat? Hebben ze een opleiding gevolgd? Besteden ze alles uit?

Als je alles uitbesteed dat kost ook een hoop geld. Dat heeft niet iedere ondernemer die ik ken of wel? Waar halen ze de tijd vandaan om het allemaal te doen.

Hoe wordt je creatiever?

Als je als ondernemer pas begint met online marketing en je ziet veel leuke dingen van je mede ondernemer collega’s is het van belang om je eigen brand te gaan maken. 
Iets klakkeloos overnemen, bijvoorbeeld uiterlijk van een quote, geef je eigenlijk aan dat je niet jezelf bent. Je doet je voor als een ander. 
Natuurlijk mag je het wel als voorbeeld gebruiken! Maar blijf jezelf. Om creatiever te worden in het maken van leuke pdf’s, quotes of andere plaatjes heb ik een paar tips.

 1. Maak en Pinterest account aan en pin alles wat jij mooi vind

 2. Kijk wat je mede collega’s allemaal doen
  – Schrijf op wat je mooi vind en niet mooi vind wat zij doen
  – Wat wil je zelf op je eigen social media kanalen zetten?
 3. Maak een Canva account aan
  – Kijk naar andere canva accounts en doe inspiratie op
  – Pin de afbeeldingen die je mooi vind
 4. Ga naar facebook
  – Bekijk de facebook pagina’s van creatieve mensen
  – Sla de berichten/plaatjes op die jij erg leuk vind en jou inspireren
 5. Vraag je klanten wat zij graag willen zien op je website en social mediakanalen 

Als je deze tips opvolgd wordt je vanzelf creatiever. Maar dan nog zijn er twee dingen die jou kunnen weerhouden om alsnog aan de slag te gaan om bijvoorbeeld een mooie quote maken. 

 • Je hebt geen tijd om je te verdiepen in de techniek
 • Je hebt totaal geen inzicht hoe het eruit moet komen te zien. Het is gewoon niet aan jou besteed.

Wat nu?

Als je echt geen tijd of inzicht hebt om creatiever te worden is het misschien verstandig om te kijken of een VA wat voor jou is. Een online marketing VA is een creatieve zelfstandige ondernemer die weet wat mensen graag zien op de social media kanalen en zij weet ook hoe de techniek werkt. 

Dan hoef je er zelf geen tijd voor vrij te maken om de techniek te leren kennen.

Wat brengt het je op?

Als je zelf creatiever wordt levert het natuurlijk meer continuïteit op. Je maakt zelf de quotes en zien er altijd hetzelfde uit. Ook de banners op de social media kanalen zien het er hetzelfde uit. 

Wat het mooist is, is dat je jezelf laat zien. Wie jij bent als ondernemer! 
Iedereen kan jou vinden, want ze weten dat een bepaalde uitstraling van een quote, aanbieding, etc. van jou komt. Je wordt herkend!
Zo ga je je vertrouwen aan met je volgers!

Succes!

Heb je hier wat aan gehad en ben je supertrots op wat je nu allemaal hebt gemaakt? Deel het op facebook! Ben reuze benieuwd.