Blog

Vorige maand heb ik je eigenlijk een voorproefje laten zien over hoe je een marketingplanning maakt. Hieronder lees én zie je hoe je dat kunt aanpakken. Ook deze keer een gratis download erbij.
 
Lees het hele bericht
 
2017 is net begonnen en misschien is je vakantie nog niet eens voorbij. Ik heb wel een vraagje aan je. Heb je al een kwartaal, halfjaar of een jaarplanning gemaakt? In dit blog leg ik je uit waarom een dergelijke planning belangrijk is en nog veel belangrijker ik laat je voorbeeld zien! *plus gratis sjabloon
 
Lees het hele bericht
 
 De DDD’s daar heeft iedereen last van in december, Dé December Drukte. In november beginnen we ons al voor te bereiden op de drukte die komen gaat.  
 
Lees het hele bericht
 
Als je een huis gaat verbouwen en je weet dat je daar een jaar mee bezig bent kun je het zien als een doorlopend onafgewerkt project. Zo kun je je bedrijf ook beschouwen, maar daar zit een gevaar achter dat ik zelf heb ervaren. Je hebt het druk, maar voor je klanten ben je oooo toch zo stil.
 
Lees het hele bericht
 
Het is heel mooi om te zien dat beginnende ondernemers eerst heel onzeker zijn, maar naarmate ze klanten krijgen zekerder worden van zichzelf. Dit had ikzelf ook.
 
Lees het hele bericht
 
 Pff, moet je volgende week ook weer een blog eruit sturen? Weet je echt niet meer waar je over moet schrijven? Of ben je net begonnen met bloggen en je weet gewoon niet waarover je moet bloggen? Herken je dit? Je bent niet de enige. Ik heb hier zelf ook last van. Wist je dat je mooiste en beste blogs rechtstreeks vanuit je hart geschreven worden? Maar maak maar eens zo'n blog uit je hart. Dat is niet makkelijk.  
 
Lees het hele bericht
 
  Gratis, gratis, gratis! Iedereen is gek op het woord gratis. En vooral als je niet te veel geld wilt besteden aan foto’s voor je online marketing. Er zijn natuurlijk tig websites die hele leuke foto’s [Gratis] aanbieden, maar zijn ze uniek? Jij wilt toch uniek zijn met jouw bedrijf? Hmm, ja dan moet je misschien toch een grafische vormgever om de arm nemen. Of toch niet?
 
Lees het hele bericht
 
De reis naar een wereld vol successen. Vorige week heb ik jullie verteld hoe mijn reis is geweest tijdens de cursus van Virtueel Succes. Wat vond je ervan? Heb je op de links geklikt? Al een aanvraag gedaan of heb je je al aangemeld? Ik ben reuze benieuwd. Mail me gerust als je er nog iets over wilt weten. We gaan eerst verder met mijn blog.  
 
Lees het hele bericht
 
Nu hoor ik al heel veel hersens kraken en denken; Wat is dat? Wat houd dat in? Wat kun je ermee? Dat zijn hele goede vragen. En voordat ik deze ga beantwoorden wil ik je meenemen in een hele bijzondere reis. Een reis van een onzekere vrouw die een beetje van het VA schap (Virtueel Assistent) wist en niet wist waar ze moest beginnen in het online marketing gebeuren voor haar klanten. Nu denk je misschien, waarom zegt ze dat ze onzeker was. Nou ik vind dat je zowel je tegenslagen als ontwikkelingen moet delen met je fans. Zo laat je zien dat je bereidt bent om te leren en jezelf niet tegen laat houden om te groeien naar iets moois. En ook absoluut niet bang bent om dit te bespreken. Dit maakt je tot wie je bent!
 
Lees het hele bericht
 
Herken je dat? Je bent rustig begonnen als ondernemer met 1 á 2 klanten en dat kon je nog goed managen. Je deed je werk, had overleg wanneer het hun uitkwam en stond voor spoedopdrachten klaar. Je wilde meer en bent op zoek gegaan naar meer klanten en die kreeg je.   Maar NU? Je merkt dat de nieuwe klanten die je hebt gekregen enorm veel energie en tijd kosten. Het is logisch dat je in het begin meer uren maakt voor een klant, want de opstart is erg belangrijk. Maar je begint in tijdnood te komen en de uren die je voor je klanten maakt zijn niet de uren die je declareert. O ja, dan moet je ook nog met je eigen bedrijf bezig.
 
Lees het hele bericht
 
Stel je hebt een leuke onderneming in de coaching wereld en het gaat top! Maar je ziet wel dat je meer aan online marketing moet doen om meer klanten te trekken. Andere coaches doen dat ook, want je ziet dat zij een prachtige website hebben, leuke quotes maken en mega creatief zijn. En dan kijk je naar je eigen website en dan denk je: “Ja, dat wil ik ook”. Maar hoe doen zij dat? Hebben ze een opleiding gevolgd? Besteden ze alles uit? Als je alles uitbesteed dat kost ook een hoop geld. Dat heeft niet iedere ondernemer die ik ken of wel? Waar halen ze de tijd vandaan om het allemaal te doen.
 
Lees het hele bericht
 
Als jij deze bovenstaand zin leest ben je het dan daar mee eens of niet? Heb jij jezelf al complimenten gegeven over 2015? Ik wel!
 
Lees het hele bericht
 
Gebruik jij al een microfoon voor video’s of skype? Ik nu wel. Een aantal maanden geleden ben ik begonnen om video’s op te nemen die binnenkort op mijn website worden geplaatst.
 
Lees het hele bericht
 
Of niet ondernemer?
 
Lees het hele bericht
 
Is het wel verstandig om je passie te volgen?  
 
Lees het hele bericht
 
Als beginnend VA ga je met volle moed naar een bijeenkomst. Je komt vrolijk binnen en ziet daar veel mensen met elkaar praten. Je staat daar en denkt, met wie zal ik een gesprek aangaan? Hmm, ik pak eerst wel even wat te drinken. Je kijkt dan razendsnel om je heen of je een bekende tegenkomt, want dan kun je in ieder geval een gesprek voeren.
 
Lees het hele bericht