De coolste tool om je Instagram post mee in te plannen


Terug naar Blog
De coolste tool om je Instagram post mee in te plannen

Instagram wordt steeds populairder bij ondernemers en dat is ook niet gek. In december 2017 had Instagram 600 miljoen actieve gebruikers en in februari 2018 was dat al 800 miljoen.

Dit platform groeit enorm en daar zitten dus ook jouw potentiële klanten.  Het enige nadeel was dat je geen posts kon inplannen op Instagram en velen deden er dan ook niks mee.

Het was gewoonweg te bewerkelijk voor jou als ondernemer om dagelijkse via je telefoon dingen te posten. En als VA ook niet te doen om het zelf te doen.

Ik werd heel erg happy toen Instagram dit ging veranderen. Sinds kort is het dus mogelijk om de posts automatisch te laten posten op Instagram.

Let op! Dit kan alleen als je een zakelijk Instagram account hebt.

 

Welke tools zijn er?

Sinds het mogelijk is om de posts in te plannen, ben ik verscheidene inplantools gaan proberen. Ik heb er 4 geprobeerd.

  1. Hootsuite 
  2. Later 
  3. Buffer
  4. Tailwind

De tool die ik het fijnst vind, is Tailwind en ik ga je vertellen waarom.

 

Automatisch Instagram posts inplannen met Tailwind

Op dit moment gebruik ik Tailwind alleen voor Instagram, maar deze is ook te gebruiken voor Pinterest. Tailwind is uniek, omdat hij automatisch de beste hashtags voor je uitzoekt. Je ziet ook meteen of de hashtag goed, middel of zwak is voor Instagram. Ook het statistiekenoverzicht is superhandig en overzichtelijk.

Super handig dus allemaal!

En wist je dat Tailwind de officiële partner is van Instagram?

Hier even een paar foto’s om een indruk te krijgen hoe het eruit ziet bij het inplannen.

 

Je kan hier dus zien hoe het bericht eruit komt te zien en of de foto goed staat. Onderaan zie je de hashtags.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier zie je precies wanneer je posts zijn ingepland. Zie wed. sep 26 😊. Je kan ook heel snel je post naar een andere dag of tijdstip zetten. Hoe handig is dat?

 

 

 

 

 

Wat laat deze tool je allemaal zien?

Deze tool laat je de betrokkenheid, betrokkenheidscore en reactiescore zien. Ook heel handig om dit met je klanten of voor jezelf in kaart te brengen. Je ziet snel welke berichten het goed doen en welke niet.

Daarnaast kun je je volgers ook zien groeien.

Hier een voorbeeld:

 

 

 

 

 

Je kan via deze tool zelfs de commentaren bekijken en erop antwoorden.

 

 

 

 

 

 

Dit is de gratis versie [tot 30 posts, daarna betaald], maar mocht je meer gegevens willen inzien dan heb je een upgrade nodig. Dit kost je 120 dollar per jaar ongeveer.

 

Ik ben fan

Tailwind is echt een geweldige tool die ik nu voor mijn klanten gebruik. Het is gebruiksvriendelijk en je hoeft ook niet meer van die streepjes of emoticons tussen enters te gebruiken. Deze tool ziet enters ook echt als enters. Staat zoveel mooier.

Zie hier:

 

Ik zou zeggen probeer het eens en mocht je er meer over willen weten mag je mij natuurlijk altijd mailen.

Heb je er niet zoveel zin in om dat allemaal in te plannen? Of weet je niet waar je moet beginnen om Instagram in te zetten voor jouw bedrijf dan ben ik er ook voor je.

  

  

Neem vrijblijvend contact met mij op via info@celinasvaoffice.nl.

 

 

Schrijf je hier in voor mijn videotooltips & blogs


 
 

Bekijk ook

Het nieuwe jaar is begonnen! Jeej!  Dat betekent een nieuw jaar met nieuwe kansen. Zoals velen ben ik ook weer heel wat van plan in 2019. Jij ook?  Om een goede start te maken met je Social Media heb ik een ‘Gratis Inhaakkalender’ gemaakt. 
 
Lees het hele bericht
In een vorig blog had ik het over welke taken je allemaal aan een Virtueel Assistent kunt geven. Heb je deze blog gemist? Klik hier om het alsnog te kunnen lezen. Waar ik het voornamelijk over had is dat elke ondernemer, jij en ik dus ook, 7 bordjes om hoog moeten houden om je bedrijf draaiende te houden: dagelijks management, financiën, marketing, statistieken, verkoop, leveren van diensten en producten en communicatie. Dit neemt tijd in beslag terwijl jij je eigenlijk wilt focussen en waar je passie ligt.
 
Lees het hele bericht
Een bedrijf hebben is supermooi en het is een kind van je geworden hoe langer je ermee bezig bent. Ik kan er natuurlijk omheen draaien, maar dat ga ik niet doen. Elke onderneming heeft ook zo zijn eigen ontspanning nodig. O ja? Hoor ik je al denken. Hoe kan een bedrijf nou ontspannen?
 
Lees het hele bericht