Dé December Drukte (DDD’s)

aug 10, 2019 | Blog

De DDD’s daar heeft iedereen last van in december, Dé December Drukte. In november beginnen we ons al voor te bereiden op de drukte die komen gaat.  

Over welke drukte heb ik het? Ik denk dat je dat al wel weet, maar: hoe manage je die gigantische drukte?  

In november hebben we tegenwoordig ook steeds meer feestdagen, zoals Halloween, Sint Maarten en de intocht van Sinterklaas komt daar ook nog eens bij. Als je geen kinderen hebt, heb je hier niet zoveel mee te maken. Je kan er ook voor kiezen om er gewoon niet aan mee te doen.  

Dan komt december om de hoek kijken waarin de meeste feestdagen zitten die veel mensen vieren, zoals Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw en evenementen. En ze vinden ook nog vlak achter elkaar plaats.  

Je maakt je in november al druk welke kleding je gaat dragen, wat je gaat eten, wat voor cadeautjes je gaat kopen en dan komt je werk nog.  

Het is niet alleen dat je erover nadenkt wat je allemaal gaat doen, maar dat je ook nog goed moet gaan shoppen om je hele lijst in huis te hebben voor deze feestdagen. WAT EEN STRESS! 

En je werk dan? Of je nou ZZP’er, werknemer of werkgever bent alles moet nog even voor 2017 af. Het liefst nog voor de kerst. Waarom persé voor het nieuwe jaar? 

Ik heb eigenlijk geen idee. Het gevoel dat het toch nog af is voor het nieuwe jaar? Who knows.  

Hoe ga ik om met deze drukte. Ten eerste heb ik geen kinderen en kan ik de kinderfeesten heerlijk overslaan. Natuurlijk ga ik geen advies geven of je wel aan een feest moet meedoen of niet. Of dat je moet gaan kiezen welke feest je wel of niet moet gaan vieren om minder stress te hebben.  

Ik kan je wel advies geven in de zin van de volgende vragen die je jezelf kan stellen met betrekking tot de feestdagen: 

  • Moet ik persé 8 cadeaus kopen, is 1 heel mooi warm cadeau niet al genoeg? 
  • Laat ik bij een duur cadeau zien dat ik van iemand houd? 
  • Zit deze persoon wel op een cadeau te wachten, of heeft hij/zij liever mijn aanwezigheid? 
  • Wil de familie wel een gigantisch diner? Of is een hapjesavond al genoeg? 
  • Zouden ze het erg vinden of zien als ik het jurkje/pak van vorig jaar zou aantrekken?  

En deze vragen kun je aan jezelf stellen met betrekking tot je werk/klanten: 

  • Heb ik al een lijstje gemaakt samen met mijn klanten/werkgever welke zaken prioriteit hebben en welke uitgesteld kunnen worden? 
  • Heb ik al een planning gemaakt voor mezelf? 
  • Heb ik de planning al besproken met mijn klant/werkgever? 

Natuurlijk hoef je mijn advies niet op te volgen! Pik eruit waar jij je goed bij voelt.  Ik zou je wel van harte adviseren om in ieder geval een planning te maken voor zowel werk als privé. Dat geeft je meer rust en uiteindelijk ook minder stress. En maak je niet druk als je iets toch niet op tijd af krijgt. Wees eerlijk en transparant. Daar bereik je veel meer mee dan als je in de nachtelijke uren verder gaat en uiteindelijk het resultaat er ook naar is.  

Ik wens iedereen een hele fijne december maand en tot volgend jaar! 

Hoe pak jij je decemberdrukte aan? Laat het me weten via facebook: https://www.facebook.com/celinasvaoffice/