De reis van Virtueel Succes naar een gecertificeerde VA in Online Marketing!

aug 10, 2019 | Blog

Nu hoor ik al heel veel hersens kraken en denken; Wat is dat? Wat houd dat in? Wat kun je ermee? Dat zijn hele goede vragen. En voordat ik deze ga beantwoorden wil ik je meenemen in een hele bijzondere reis.

Een reis van een onzekere vrouw die een beetje van het VA schap (Virtueel Assistent) wist en niet wist waar ze moest beginnen in het online marketing gebeuren voor haar klanten. Nu denk je misschien, waarom zegt ze dat ze onzeker was. Nou ik vind dat je zowel je tegenslagen als ontwikkelingen moet delen met je fans.

Zo laat je zien dat je bereidt bent om te leren en jezelf niet tegen laat houden om te groeien naar iets moois. En ook absoluut niet bang bent om dit te bespreken. Dit maakt je tot wie je bent!

 

Terug naar waar we gebleven waren. Ja, mijn onzekerheid.

Als kind was ik al heel erg verlegen en kon bijna geen woord uitspreken. Ik dacht dat alles wat ik zei fout was/is. Ik ben meer iemand die eerst kijkt en dan een mening vormt. Oehhh, maar wel oppassen met een mening vormen. Je kan gauw een vooroordeel vellen over iemand. Niet doen.

Naarmate ik ouder werd, werd ik natuurlijk zekerder van mezelf. En op een dag besloot ik ondernemer te worden. Ik ondernemer? Ja ik! En een trotse mag ik wel zeggen. 
Om mijzelf beter te leren kennen in wat ik allemaal wel niet kon wilde ik graag groeien in het VA schap. Ik vond dat ik nogal terughoudend was en daardoor geen klanten kreeg. Dit kwam gewoon door het gebrek aan kennis en zelfvertrouwen met de kennis die ik al bezat. Deze extra kennis zou ik in Virtueel Succes samen met andere VA collega’s en Petra Fehring opdoen.

Ohh, wat ben ik blij dat ik deze cursus heb gevolgd zeg.

Wat een reis! Een reis om nooit te vergeten.

Al tijdens de eerste live dagen kregen we al heel snel onze stage klant toegewezen. Wat was ik zenuwachtig, want ik kreeg er één toegewezen. Gelukkig kreeg ik een hele lieve dame die zich bezig hield met opvoeden van moeilijke kinderen. 
Nou en dan heb je een stageklant, maar dan nog het allereerste gesprek. Je wilt niet weten wat ik allemaal had voorbereid. Hele stapels papier lagen klaar, haha.

De helft heb ik niet nodig gehad, maar dat maakt niet uit. De wil was er.

Natuurlijk liep het gesprek super goed en wij zijn samen een mooi avontuur aangegaan. Ze wilde graag haar omzet verhogen met een webinar, om zo haar online programma te promoten en te verkopen.

Dat is zeker gelukt.

Tijdens de 6 maanden durende stage heb ik haar begeleid, ondersteunt en ben ik een sparringspartner voor haar geweest. 
En net voordat onze stage samen afliep heeft ze nog een flinke knaller gemaakt met haar laatste webinar over haar online programma. Het kan alleen maar beter en vetter worden.
De dankbaarheid die je krijgt is echt heel fijn. Vooral als ze zeggen: “Ik kan niet meer zonder je”. 
Dat zijn woorden die naar je hart gaan, want dan weet je dat het goed zit en je werk goed doet.

Uhhh, ik zie dat deze blog heel lang is geworden en volgende maand vertel ik je meer. Wil nu al graag meer weten over Virtueel Succes klik dan op deze link.

Ook jij als ondernemer kan je opgeven dat je beschikbaar bent als stageklant. Ik kan je vertellen dat je geen spijt zult krijgen! klik op deze link voor meer informatie. 

Ben jij een VA en wil je je graag verder specialiseren in online marketing, dan is dit ook zeker de moeite waard om te volgen. Klik hier voor meer informatie. 

P.s. Mijn Virtueel Succes cursus kreeg nog een twist. Benieuwd wat dat was? Hou me in de gaten, want dat bespreek ik in mijn volgende blog.

Vond je mijn ervaring een toegevoegde waarde voor jou als VA of ondernemer?
Deel het op facebook of laat een reactie achter!