Droomweg naar het maken van je eigen branding

aug 10, 2019 | Blog

Ik droom er al jaren van om een eigen branding te hebben en dat is niet echt mogelijk als je nog maar net bent gestart als ondernemer. Je hebt namelijk nog geen kapitaal opgebouwd. 

Begin 2017 had ik het plan om eind dat jaar te beginnen met het maken van mijn eigen branding. En ja, waar start je eigenlijk?

Ik ben gestart met het verzamelen van een team en ja, dat was ook nog wel een dingetje. Ik wilde wel graag mensen om mij heen hebben waar ik een klik mee had en die ook goed konden meedenken in de richting die ik in wilde. En, wat nog belangrijker is, ook met elkaar konden samenwerken. Dus ik zocht een fotograaf en een grafische vormgeefster.

Zoek en gij zult vinden.

Tijdens een event van Debbie Bernasco ontmoette ik Nynke van Nynke Ontwerpt. We kwamen aan de praat en ik ontdekte later dan zij ook de grafisch vormgeefster was van Daniëlle Leuvering. En Daniëlle kende ik al van andere cursussen die ik samen met haar had gevolgd in het verleden. Nu leidt Daniëlle VA’s op die moeder zijn en haar branding vind ik echt super mooi. Ik wist meteen; ‘die moet ik hebben!’

Een grafisch vormgeefster had ik, maar nu nog een fotograaf.

Stiekem wist ik al wie mijn fotograaf (psst, fotografe Vesna Zuuring van Create your Brand) zou worden, want zij heeft namelijk ook de foto’s van Petra Fehring gedaan en ik was meteen helemaal weg van de stijl toen ik die foto’s zag.

Nadat ik met ieder van het had gepraat en wist hoeveel het ging kosten heb ik een planning gemaakt. Tja, ik wilde wel het geld op de plank hebben liggen voordat ik bezig ging met mijn branding.

In november/december was het zover. Voordat ik een brainstormsessie kon houden met Nynke moest ik eerst de fotoshoot hebben gehad.

Dat klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Samen met Vesna hebben we eerst een brainstormsessie gehouden en gehad over wat ik wilde, waar ik naartoe wilde, wat ik leuk vond en niet leuk vond. Daarbij kreeg ik ook huiswerk. Ja, huiswerk! Grrr…

Haha, ik heb het wel gedaan hoor. Mijn huiswerk was vooral een Pinterest pagina openen waarop ik plaatjes verzamelde van kleding en kleuren die ik mooi vond. Daarnaast moest ik een test invullen en dat zou uiteindelijk laten zien wie ik ben en wat voor kleuren daarbij horen.

Kleuren maken eigenlijk wie je bent en wat je uitstraalt. Die uitslag heeft voor verrassingen gezorgd en ik kan je nog veel meer vertellen over wat kleuren met je doen, maar dat laat ik lekker aan Vesna over.

Ik laat je wel mijn profielfoto zien waarin ze mijn jurk verschillende kleuren heeft gegeven. Je ziet meteen het verschil wat ik uitstraal. Welke vind jij het mooist?    

Nadat ik wist welke kleuren bij mij passen en welke kleding ik super mooi vind, zijn we gaan shoppen. Vesna heeft mij echt geholpen met het uitzoeken van de juiste jurken, schoenen en sieraden.

De kleding was geregeld nu de locatie nog. Na veel zoeken hebben we een supermooie locatie gevonden in de middle of nowhere [Bronkhorst] in Nederland. Heb je dat nog? Ja, echt! Ik kon er alleen komen via een pont, haha. Hier het bewijs: 

Voordat ik naar deze locatie ging, werd ik door een professioneel iemand opgemaakt. En de make-up en mijn haar was prachtig. Allemaal geregeld door Vesna. Hieronder een foto van mij en Daisy voordat we naar de fotoshoot gingen. Het was een ervaring om nooit te vergeten.

Hieronder nog een foto op locatie tijdens de fotoshoot. En Daisy maakt de foto’s haha.

De foto’s waren gemaakt en nu hadden we de look and feel vastgelegd om er een mooi logo bij te maken. Nynke ging meteen aan de slag en na enkele weken hadden we hét logo voor mij.

En dat is geworden…

De samenwerking tussen Nynke en Vesna ging ook voortreffelijk. Ik ben blij dat ik dit team samen heb gebracht en ben ze ook voor eeuwig dankbaar voor het resultaat dat eruit is gekomen.

Denk je eraan om ook een eigen branding te maken, bedenk dan goed met wie je wil samenwerken en waarom. Volg geen personen na, maar jezelf. Jij bent je branding en niet een ander.

Mijn branding is nog niet helemaal klaar, want er moeten nog banners, visitekaartjes en nog veel meer visuele foto’s gemaakt worden. Dat gaat goed komen met dit topteam.

Hier meer informatie over Create Your Brand en Nynke Ontwerpt.