Wat heeft bedrijfsgroei met ontspanning en creativiteit te maken?

aug 10, 2019 | Blog

Een bedrijf hebben is supermooi en het is een kind van je geworden hoe langer je ermee bezig bent. Ik kan er natuurlijk omheen draaien, maar dat ga ik niet doen. Elke onderneming heeft ook zo zijn eigen ontspanning nodig. O ja? Hoor ik je al denken. Hoe kan een bedrijf nou ontspannen?

Dat kan echt! Want jij bent één met je bedrijf dus jij bent diegene die voor ontspanning moet zorgen. Klinkt natuurlijk heel vreemd, maar dat is het niet. Ik heb het natuurlijk wel over kleine bedrijven en vooral ZZP-ers.

Stel jezelf eens vragen als:

  • Wie houdt de tent draaiende? Ik of mijn bedrijf?
  • Wie bedenkt nieuwe ontwikkelingen? Ik of mijn bedrijf?
  • Wie haalt nieuwe klanten binnen? Ik of mijn bedrijf?
  • Etc.

Volgens mij ben jij diegene die alles voor het bedrijf doet, zodat het financieel gezond blijft. Pas op! Ga niet voor je bedrijf werken, maar aan je bedrijf.

En dit is precies waar het om gaat. Om aan je bedrijf te kunnen werken moet je wel beschikken over creativiteit. Ook creativiteit komt niet vanzelf aanwaaien. Wat ik vaak merk is dat mijn creativiteit vaak komt als ik me ga ontspannen. Dat kan natuurlijk een weekendje weg zijn, onder de douche (komen soms de beste ideeën naar voren bij mij), hobby’s en misschien nog wel iets anders. Wat triggert jou?

Mijn ontspanning en creativiteit

Afgezien van dat ik onder de douche natuurlijk heel veel ideeën opdoe, heb ik zo mijn hobby’s. Eén van mijn hobby’s is het vouwen van boeken. Dit doe ik nog niet zo lang, maar het is ontzettend rustgevend.

Misschien heb je ze weleens gezien in een etalage of in de winkel. Ik vouw boeken in een bepaalde patroon. Je hebt niet veel nodig om ze te maken. Een boek met een harde kaft en dat minstens 500 bladzijdes heeft, een liniaal en een potlood. En natuurlijk een patroon die je helpt om het patroontje in je boek te maken.

Hier een paar voorbeelden die ik heb gemaakt:

Het leuke is, is dat ik af en toe gevraagd wordt om er één te maken. Dat is ontzettend leuk om te doen en voor mij weer een moment om mij op te laden.

Maar wat heeft ontspanning en creativiteit nou met bedrijfsgroei te maken?

Je weet al dat jij een gedeelte van je bedrijf bent en je bedrijf kan niet groeien als jij geen ideeën op doet.

Kijk altijd wanneer jij de meeste ideeën opdoet en schrijf natuurlijk die ideeën dan ook op. Neem er ook de tijd voor.

Wat ook helpt is een schrijfweek inlassen. Dat je al je ideeën in die week opschrijft. Heb je mooie content voor de maanden erna.

Alleen op deze manier kun je je bedrijf laten groeien. Het is dus ontzettend belangrijk dat je je eigen ontspanning en creativiteit zeer serieus neemt. Dan neemt jouw bedrijf en je klanten dat ook serieus.

Tell me? Wat triggert jou?

P.s. wil je ook zo’n mooi vouwboek? Je mag mij altijd vragen, dan maak ik er misschien wel 1 voor je ?